18 Kasım 2017 Cumartesi

İyi Tarım Uygulamaları Sertifika Töreni Düzenlendi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Niğde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında düzenlenen eğitime katılan 26 çiftçiye, 'İyi Tarım Sertifikası' verildi.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ, Altunhisar Kaymakamı Ercan KAYABAŞI, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Mehmet Emin ÇALIŞKAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım BAŞ, İyi Tarım Uygulamaları Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu Genel Müdürü Özlem Andız ARSLAN, Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR, birçok oda ve birlik başkanı ile birlikte çiftçiler katıldı.
İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli İyi Tarım Uygulamaları Proje Koordinatörü Sadettin SİLAV tarafından İyi Tarım Uygulamaları hakkında sunum yapıldı.
Törende Çiftçiler adına konuşma yapan Hasan Hüseyin KAÇKAN  "İyi tarım uygulaması bizler için çok iyi bir proje oldu. Bizler bu sene iyi tarım uygulamasına geçtik. Arkadaşlarımız Tarım İl müdürlüğünden geldiler bizleri bilgilendirdiler, ekipmanlarımızı verdiler, nasıl ilaç kullanacağımızı bize tembih ettiler. Bizler bu sayede çok kaliteli bir elma bahçesi oluşturduk ve yetiştirdik. Bu yetiştirdiğimiz elmaları da satarken de hiç zorluk çekmeden çok rahatlıkla elmalarımızı satabildik. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 İl Müdürümüz Asım BAŞ törende yaptığı konuşmada, "İnsan hayatı bu dünyada devam ettiği müddetçe nüfusun artışıyla beraber  azalan tarım alanları tam ters orantı şeklinde karşımıza çıkıyor. İyi tarım alanları bu azalan tarım alanlarında daha doğrusu azalan üretimde insanların ihtiyacını karşılama güvenilir gıda, çevreye duyarlı gıda üretme ihtiyacından kaynaklanıyor. Bakanlığımız son zamanlarda entegre şekilde mücadele yönetimi, kontrollü üretim ve değişik adlar altında bu projeyi yürütüyor. Ben ilimizde yüzde 50 ye yakın artış sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 26 çiftçiye sertifikaları verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder