20 Kasım 2017 Pazartesi

        VALİ YILMAZ ŞİMŞEK'İN
"20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ" MESAJI

Dünya Çocuk Hakları Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından  çocuk haklarına dair sözleşmenin  20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmesi ile ilan edilen, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de kutlanan çok anlamlı bir gündür.
Çocuk hakları, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel ve psikolojik sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini tanımlayan bir kavramdır.
Çocuklarımızın, aklın ve bilimin ışığında, donanımlı, bilgili, üreten, yeteneklerinin farkında olan birer birey olarak yetiştirilmesi geleceğimizin en büyük güvencesi olacaktır. Çocuklarımızın topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı yarının büyükleri olması aileler, toplum ve devlet olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Aile büyükleri olarak, çocuklarımızın talep ve düşüncelerini önemseyerek, küçük yaşlardan itibaren kendileri ile ilgi kararlarda fikirlerini almak, çocuklarımıza öz güven sağlayacak, büyürken ayakları yere daha sağlam basacaktır. Ayrıca çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük desteklerden birisi de sevgidir. Sevgiyle büyüyen çocuklar, dünyaya sevgiyle bakacak, çevresine sevgi verecek ve doğal olarak sevgiyle karşılık bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm çocuklarımızın “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutluyor, bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder