27 Temmuz 2017 Perşembe

GÜRER; “MUHALEFETiN SORUNLARI  MECLİSE TAŞIMASI ENGELLENMEK İSTENİYOR”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, içtüzük değişikliği ile milletvekillerinin soru önergesi, meclis araştırması ve kanun teklifi veremeyecek olmasının, iktidarın, yurttaşların sorunlarına kulak tıkaması anlamına geldiğini söyledi.
İçtüzük değişikliği ile milletvekillerinin sözlü soru önergesi, meclis araştırması ve kanun teklifi gibi haklarının yok sayılmasına en sert tepki, bugüne kadar 2 binin üzerinde soru önergesi, meclis araştırması ve kanun tekilfi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den geldi. Gürer, bu değişiklikle, halkın sorunlarının muhafelet tarafından TBMM’ye taşımasının engellenmek istendiğini söyledi.
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer,  Meclis İçtüzüğü değişikliğiyle ilgili AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve Meclis Anayasa Komisyonunda kabul edilen ortak teklifin aslında muhalefetin sesinin kısılması anlamına geldiğini belirtti. Halkın sorunlarının Mecliste muhalefet milletvekilleri tarafından gündeme getirilmesinin engellenmek istendiğini ifade eden Gürer, TBMM İçtüzük görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, "İşçi, çiftçi, işsiz, köylü, esnaf, taşeron, engelli, emekli, kadın, genç, çocuk sorunları, kent, çevre, sanayici, basın, iş cinayetleri konuşulmasın istenmektedir. Halkın sorunlarının kamuoyuna yansımasından Hükûmet ve AKP Genel Başkanı rahatsızlık duyduğu için böyle düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tek partiden oluşmadığını, iktidar ve muhalefetin bir araya Meclisi oluşturduğunu anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yalnız ‘tek parti’ anlayışıyla, ‘dediğim dedik’ düşüncesiyle hareket edilirse burada demokrasiden söz etmek mümkün olmaz. Mecliste muhalefeti susturmaya çalışmak ülkemizin geleceği açısından da kaygı vericidir. Bu düzenlemenin geri çekilmesini temmenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Bilindiği gibi TBMM İçtüzüğüyle ilgili, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve Anayasa Komisyonunda kabul edilen ortak teklife göre muhalefet partilerini Mecliste kanun teklifi, meclis araştırması ve sözlü soru önergesi gibi hakları büyük oranda yok sayılıyor.

​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder