19 Temmuz 2017 Çarşamba

DEMOKRASİ NÖBETİ


Niğde 'nin ilçelerinde de 15 Temmuz Şehitleri anıldı.Demokrasi Nöbeti Tutuldu.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Altunhisar Cumhuriyet Meydanında onlarca vatandaş nöbet tuttu. 
Programa İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kurum amirleri, Köy ve mahalle muhtarları ile Altunhisarlı vatandaşlar katıldı.  

Kur’an-ı  Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz sine vizyon gösterisi ile devam eden programda mahalle muhtarlarını temsilen Altunhisar Orta Mahalle Muhtarı  Reyhan HIRA, Köy Muhtarını temsilen Yakacık Köyü Muhtarı  Ramazan ERDURAN, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarını temsilen Altunhisar İlçe Belediye Başkanı  Erdal SARI'nın konuşmalarının ardından görevi münasebetiyle yurtdışında bulunan Kaymakam Ercan KAYABAŞI telekonferans yoluyla programa bağlanarak halka hitap etti.
                15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Gostivar Şelale Parkta demokrasi nöbeti tutuldu. 
        15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına; İlçe Kaymamı Abdullah KÜÇÜK, Bor Beldiye Başkanı Sıtkı ERAT, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet SALMAN, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
         Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından sırasıyla; protokol konuşmaları, ilahiler, "Unutmamak ve Unutturmamak" adına 15 Temmuz Gazisi Hilal AKKUŞ tarafından 15 Temmuz harıralarının anlatımı, "30 KUŞ" şiirinin okunması ve 15 Temmuz sinevizyon gösterimi gerçekleşti.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Çiftlik İlçe Meydanında Çiftlik halkı Demokrasi Nöbeti tuttu.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Çiftlik Kaymakam V. Batuhan BİNGÖL, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan GÜZEL, İlçe Protokolü, Muhtarlar ve Çiftlik halkı katıldı.
Çiftlik İlçe Meydanındaki program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti (Fetih Süresi) ve mealinin okunmasının ardından Çiftlik Belediye Başkanı Serkan GÜZEL ve Çiftlik Kaymakam V. Batuhan BİNGÖL konuşma yaptı.
15 Temmuz Gazisi Veyis EROĞUL’un 15 Temmuz gecesi yaşadığı olayları anlatmasından sonra ilahi grubu sahnede yer aldı. Platformda 15 Temmuz Sinevizyon gösterimi ile devam eden programda “30 Kuş” şiiri ve “O Sözler” şiiri öğrenciler tarafından okundu.

Ulukışla ilçesinde de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilçe Öküz Mehmed Paşa Kervansarayında Kaymakam Ferhat ATAR, Belediye Başkanı Ali UĞURLU, Cumhuriyet Savcıları ve Hakimler, İlçe Kamu Daire Amirleri, Köy Muhtarları ve yoğun halk katılımı anıldı.

         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder