25 Temmuz 2017 Salı

Gürer: “Çalışan emekliden prim kesilmesin”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli olduktan sonra çalışanların aldıkları ücretlerden ‘sosyal güvenlik destek primi’ kesilmemesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, kanun teklifinde zor koşullar altında hayatlarını idameye çalışan emeklilerin AKP hükümetleri döneminde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Hükümet yetkililerinin ‘emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz’, ‘Emeklilere insanca yaşamlarını sürdürecek emekli maaşı vereceğiz’ şeklinde vaatlerde bulunmasına rağmen emeklilerin sorunlarının giderilemediğine dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetleri emeklilerin sorununu çözmek yerine daha olumsuz koşullarda yaşanmasına neden olan duruma getirdiğini ifade etti. Gürer yaşamda çarşı pazarda  sosyal olanaklarda emeklilerin hallerinden memnun olmadıklarını vurguladı. 
Gürer “Kredi kartı ile alışveriş yapan, kredi borçlarını ödemekte zorluk çeken, çoklarına haciz gelen emeklilerin Türkiye’deki yaşam koşulları ve gelişmiş ülkedeki emeklilerin yaşam koşulları arasında uçurumların bulunduğuna vurgu yaparak, “Gelişmiş ülkelerdeki emekliler tatillerini değişik ülkelerde çok rahatlıkla geçirebilirken, bizdeki emeklilerin bırakın dışarıda tatil yapmayı, Türkiye’de bir yerden bir yere adım atacak durumda olmadıklarını da görmekteyiz” dedi. 2000 yılı sonrası intibak düzenlemesi yapılmaması, ilaç katkı paylarında iyileştirme sağlanmaması, emekliye konut projesinde gereken desteğin sağlanamamasını da eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde emeklilerle ilgili beklentilerin sosyal barışın sağlanması açısından da önemli olduğuna işaret etti. “Sosyal Devlet emeklisine rahat, huzurlu, mutlu bir yaşam oluşturarak olunur “dedi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder