20 Temmuz 2017 Perşembe

KHK İLE OKULLARI KAPATILAN ÖĞRENCİLER OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURAMIYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz olarak KHK ile okulları kapatılan öğrencilerin OHAL Komisyonuna başvuru yapamıyor olmalarını gündeme getirdi. Gürer, binlerce öğrencinin bu konuda mağduriyet yaşadığını belirterek, üniversite kayıtlarının başladığı bugünlerde sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda günden dışı söz alarak, okulları kapatılan öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile okulları kapıtılanö ğrencilerin 685 sayılı KHK ile oluşan OHAL Komusyonuna başvuruda bulunduklarını ifade eden Gürer, “Ancak bu başvurunun gerçekleşmesi için valiliğe yapacakları başvuruya dayanak olmak üzere "ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr" adresine kimlik başvuruları için girdiklerinde "Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri OHAL kapsamında başvuru yapmaya uygun değildir." ibaresiyle karşılaşıyorlar. Dolayısıyla, onay kodunu alamayan öğrenciler valiliğe başvuru yapmış olamıyorlar” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenciler açısından ciddi bir sorun teşkil eden bu durum için bir açıklama yapılması gerektiğini ifade ederek, “ Bu öğrencilerin OHAL Komisyonuna başvuruları alınacak mı? Bu öğrencilerin durumu nasıl değerlendirilecek? Komisyon bunlarla ilgili çalışmalar yapacak mı? Üniversite kayıtları başlamakta, soruna çözüm bulunması için kısa bir süre var. Mağdur aileler bizleri arıyorlar. Bu konuda kesin bir açıklamayla öğrencilerin durumunun gün ışığına çıkarılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder