30 Temmuz 2017 Pazar

NİĞDE AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ BAŞLADI
Ak Parti kongre sürecini başlattı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de kongreler yapılmaya başladı.
Ak Parti Niğde İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre , kongrelerin beldelerle birlikte start aldığını, ilçeler ve ardından il kongrelerinin yapılacağı belirtildi.
Nüfusu 5 bin ve üzeri olan beldelerde kongre yapılacağı, 5 binin altındaki beldelerde atama yapılacağı bilgisi verildi. Cumartesi günü Kiledere ve Yeşil Gölcük beldelerinde 6.olağan kongresi yapıldı ve yeni yönetimler seçildi.
İlk kongre, Cumartesi günü Kiledere’de yapıldı. Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Milletvekili Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, meclis üyeleri, belde belediye başkanı, delegeler ve Ak Partililerin katıldığı programda oylama yapıldı.
Kiledere Beldesinin daha önceki belde başkanı İsmail Tereci tekrar güven tazeledi ve görevine devam etti. Oy kullanan delegelerin tamamının oyunu aldı.
Aynı gün Yeşil Gölcük beldesinde 6.olağan kongre gerçekleştirildi. Burada bir bayrak değişimi yaşandı. Mevcut başkan Eyüp Avşar yerini Ergin Turgut’a bıraktı. Katılan delegelerin tamamının oyunu alan Ergin Turgut, Yeşil Gölcük beldesinin yeni belde başkanı oldu.

Kongreler hakkında bir konuşma yapan il başkanı Emrah Özdemir şu açıklamalarda bulundu; ‘’ Kongre sürecimizi ilimizde başlattık. İlimizde 3 belde var nüfusu 5 binin üzerinde olan. Kiledere ve Yeşil Gölcük beldelerimizde delegelerimizin oyları sonucu başkanlarımız belirlendi.  Önümüzdeki günlerde Kemerhisar beldemizde kongre yapılacak.  
Türkiye'nin önümüzdeki süreçte yenilenmesi ve çok daha güçlü bir motivasyonla 2019'a doğru yürümemiz lazım. Biz şu anda teşkilatlarımızla birlikte onun ilk adımlarını atıyoruz. Hamdolsun bugün başlattığımız kongreler ile güven tazeleyenler ve bayrağı devredenleri belirliyoruz.  Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne doğru gidiyoruz. Artık Türkiye'de baraj yüzde 10 değil, baraj yüzde 50+1. Dolayısıyla 'metal yorgunluk' denilen şeyi, aslında toplumda kutuplaşmaların çok daha fazla ortadan kalkarak millet değerleri ile çok daha fazla buluşmuş, toplumun her kesimini kucaklayan, yüzde 50+1 kendine hedef almış, AK Parti'nin adalet ve kalkınma çıtasını çok daha güçlü tutacak, bu motivasyonla teşkilatları güçlendirerek atacağız. Beldelerimizle başladık, ardından ilçelerimizin kongrelerini yapacak ve son olarak il kongremizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz AK Parti'yi Niğde’de daha güçlü kılmak’’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder