15 Temmuz 2017 Cumartesi

15 TEMMUZDA DAĞCILAR, ŞEHİTLERİMİZİ ZİRVEDE ANDI
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında, Türkiye Dağcılık Federasyonu  ve Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen; Demokrasi Şehitlerimiz ve tüm Şehitlerimizin adını yaşatmak, zirvelerde anmak için Aladağlar Emler’de tırmanış etkinliği düzenlendi.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in startını verdiği tırmanış öncesi Saygı duruşunda bulunularak istiklal Marşımız okundu.
15 Temmuz’da “Zirvede Demokrasi Ateşi “ adı altında Demirkazık Dağ Evi önünde başlayan yürüyüşe Niğde Valisi Yılmaz ŞİMŞEK ve beraberindeki protokol üyeleri, Kaymakam Batuhan BİNGÖL, Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ve İlçe

protokol üyeleri, kamu kurum amirleri ve personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları,mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Gerçekleştirilen tırmanışta dağcılara yaklaşık 4 kilometre boyunca eşlik eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizi zirvelerde anmak için, Aladağlar’da tırmanış gerçekleştirildiğini söyledi.
Etkinliğe katılan tüm sporculara teşekkür eden Vali Şimşek şöyle devam etti; “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Bugünde sporcularımızla birlikte Aladağlar‘da tırmanış gerçekleştireceğiz. Amacımız, 15 Temmuz Günü Şehit olan 249 Vatan Evladına ve tüm Şehitlerimize saygı ve şükranlarımızı sunmak onları yâd etmektir. Aynı şekilde bu ihanet gecesini milletimize unutturmamak, milletimizi bunun gibi ihanetlere, hainliklere karşı diri tutmak, canlı tutmaktır.
Bu çerçevede etkinliklerimiz 16 Temmuz sabahına kadar devam edecektir. Tüm dağcı arkadaşlarıma kazasız bir tırmanış diliyor, etkinliğe iştirak ettikleri için teşekkür ediyorum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder