12 Temmuz 2017 Çarşamba

“15 TEMMUZ” TEMALI RESİM SERGİSİ VALİ ŞİMŞEK’İN KATILIMI İLE AÇILDI
“15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen 15 Temmuz temalı resim sergisi açılış töreni Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in katılımıyla geçekleştirildi.
14 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek resim sergisinin açılış törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Jandarma Komutan Vekili İhsan Çanak, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Akademisyenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Protokol Üyeleri tarafından Açılış kurdelesi kesilen 15 Temmuz temalı resim sergisinde konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek: “Hepimizin bildiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz ve milletimiz, hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Şanlı Ordumuzun içine sızmış FETÖ/PDY mensubu teröristler seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, seçilmiş Hükümetimizi, Milletimizi, Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi yok etmeye çalıştılar. Çok şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milletimizin dik duruşu sayesinde bu hain kalkışma bertaraf edildi.
Milletimizin yazmış olduğu bu destanı yaşatmak ve milletimize bunu unutturmamak için bugün “15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiştir.
Biz de ilimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Dün Sayın Bakanımızın ziyaretleri çerçevesinde Şehitlerimizin kabirleri ziyaret ettik. Bugün de açmış olduğumuz resim sergisiyle etkinliklerimiz devam ediyor. Amacımız şehitlerimizi anlatarak bugünü unutturmamaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şimşek ve Protokol Üyeleri, sergiyi gezerek resimleri incelediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder