11 Temmuz 2017 Salı

Niğde’ye Verilen Sözler Yine Tutulmadı

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer Ulaştırma Bakanlığının yapılacağını açıkladığı yeni havalimanlarının Karaman, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane’yi kapsadığını Niğde’nin yine es geçildiğini söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanı ihalelerinin bu yıl yapılacağını açıkladı. Ancak Bakan Arslan hükümet tarafından her zaman söz verilen Niğde havaalanı yapımına ilişkin açıklamalarda bulunmadı.
Niğde’ye havaalanı yapılacağını iddia eden iktidarın Niğde’yi yine unuttuğunu söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “1996 yılında temeli atılan havaalanı projesi halen başlatılmadı. İktidar mensupları her seçim öncesi Niğde’ye havaalanı yapılacağını vadediyor ancak Niğdelilerin umutları yine boşa çıktı. Niğde’ye yapılacak havaalanıyla ticari faaliyetlerin gelişeceği yatırımcıların Niğde’ye değerlendireceği açıktır. Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren yatırımcılar ön şart olarak Niğde’ye havaalanı istiyorlar. Niğde’ye yapılacak havaalanı yeni işletmelerin açılmasının önünü açacaktır. Ayrıca turizmin gelişimini de etkileyecek, şehrin turizm gelirlerine önemli bir katkı sağlayacaktır”.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder