7 Ocak 2018 Pazar


NİĞDE 'YE YENİ STADYUM YAPILMIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan Niğdelilere kötü haber: “Niğde’ye yeni stadyum yapılmıyor!”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her seçim döneminde yapılacağı açıklanan ancak bir türlü yapılamayan Niğdelilerin stat talebini soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Önergeye yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Niğde’ye yeni stat yapılmayacağını, eski stadın modernize edileceğini açıkladı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Son birkaç yıldır Niğde'yi ziyaret eden bakanların yanı sıra belediye başkanı, kente Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 15 bin seyirci kapasiteli Stadyum yapılacağı söylenmesine rağmen bugüne kadar konuyla ilgili bir gelişme olmamıştır” dedi. Ömer Fethi Gürer, önergesine, “Gerçekten Niğde'ye bakanlığınız tarafından bir stadyum yapılması düşünülmekte midir? Böyle bir çalışma var ise hangi aşamadadır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurt genelinde başlattıkları tesisleşme hamlesi kapsamında yeni spor tesislerinin yapıldığını ve mevcut tesislerin modernize edildiğini söyledi.
Bakan Osman Aşkın Bak, “Bu doğrultuda, 2018 yılı içerisinde, Niğde ilimizdeki mevcut stadın kapsamlı modernizasyonu ile ilgili çalışmalar başlatılmış ve bunun için gerekli olan ödenekler de sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Osman Aşkın Bak’ın açıklamalarından Niğde’ye yeni bir stad yapılmayacağının anlaşıldığını belirterek, “İlimize gelen bakanlar her seferinde kente 15 bin seyirci kapasiteli stat yapımı için söz verdiler. Ancak, Niğde’ye yeni bir stadın yapılmayacağı ortaya çıktı. Böylece, Niğdeliler bir kez daha boş yere umutlandırılmış oldu” dedi.
Her konuda olduğu gibi hükümetin yeni stat konusunda da Niğde’ye üvey evlat muamelesi yaptığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Tıpkı havaalanı, yüksek hızlı tren ve enerji ihtisas bölgesi gibi konularda olduğu gibi sözler tutulmadı”dedi.

​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder