7 Ocak 2018 Pazar

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ, NİĞDE’DE ANILDI



Niğde Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 103. Sarıkamış Şehitlerini Anma programı Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen programa, Vali Yılmaz Şimşek, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının İl Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda öğrenciler tarafından günün anlamına dair şiirler okundu.
Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Sarıkamış Harekâtında şehadete yürüyen 90 bin askerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında, “Bugün çok anlamlı bir yürüyüş için birlikteyiz.  Bundan tam 103 yıl önce Sarıkamış’ta vatan savunması uğruna donarak canlarını feda eden kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anmak için buradayız. Bir kez daha onların önünde saygıyla eğiliyoruz.
Şüphesiz ki Milletimizin tarihi birçok kahramanlık destanlarıyla, zaferlerle doludur. Malazgirt, Çanakkale, istiklal savaşı bunlardan sadece bir kaçıdır.  Ama Sarıkamış ayrı bir destandır, Sarıkamış bu milletin beyaz destanıdır. Bu destanda yaklaşık 90 bin vatan evladı Allahuekber Dağlarında eksi 40 derecede vatan için çarpışarak şehit olmuştur.
İşte bu vatan aziz şehitlerimizin yazdıkları bu kahramanlık destanları ve milletimizin yaşadığı büyük acılar ile vatan olmuş ve onların sayesinde bayrak inmemiş ve ezan dinmemiştir. O nedenle bu hatıraları sıcak tutmamız çocuklarımıza, gençlerimize Sarıkamış'ı iyi anlatmamız, Sarıkamış'ı gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Kuşkusuz ki Sarıkamış'ı bilmeyen, Çanakkale’yi bilmeyen bir nesil bu milleti geleceğe taşıyamaz…
Bu duygu ve düşüncelerle ben tekrar Sarıkamış’ta şehadete eren askerlerimizi ve tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle tüm gazilerimizi de minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli tarafından katılımcılara eldiven ve bere dağıtılırken; Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki Protokol üyeleri ile vatandaşlar, Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’ndan Niğde Şehitliğine yürüdüler.
Şehitlikte devam eden anma programda İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından Kur’an- Kerim tilaveti okunurken Niğde Belediyesi personeli katılımcılara çorba ikram etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder