10 Ocak 2018 Çarşamba

CHP Milletvekilleri Gürer ve Sertel Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Ettiler.
DEMOKRATİK ÜLKELERİN EN ÖNEMLİ KAZANCI BASINDIR
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel, ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i cemiyette ziyaret ettiler.
Ziyarette Gazeteci yazar ve aynı zamanda Bakanlık Yapmış olan Ahmet Tan ve Prof. Dr. Alemdar Korkmaz’da yer aldı.
CHP Milletvekilleri Gürer ve Sertel, basının sorunlarını yakinen bildiklerini ve mecliste her fırsatta gündeme getirdiklerini ifade ettiler. Yerel Basına iki yıldır resmi ilan konusunda gereken düzenlemelerin hükümetçe sağlanmamasını eleştiren vekiller; ““Toplumun haber alma özgürlüğüne en önemli katkı sağlayan mesleği icra etmeye çalışan gazeteciler, doğruluk ve tarafsızlık ilkesinden taviz vermeden görevlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Ancak, halkın doğru haber alma özgürlüğünün ihlal edildiği ülkemizde, gazeteciler görevlerini tam manasıyla yerine getiremiyor. Bugün ülkemizde 145 gazeteci, ifade özgürlüğünü savunduğu için cezaevlerine konulmuştur. Türkiye’yi basını özgür olmayan ülkeler kategorisinde zirveye taşımıştır. Türkiye’de bu tablonun son bulacağına olan umudumuzu koruyoruz ve sadece gazetecilik görevlerini yaptıkları için cezaevlerinde bulunan tüm basın çalışanlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz. Bu arada yüzlerce basın emekçisi farklı nedenlerle işini yitirmiştir. Bu vesileyle her türlü baskı, sansür ve tehdide rağmen, toplumu aydınlatmak, halkın haber alma özgürlüğüne katkı sağlamak ve bilinçlendirmek için zor şartlar altında gece gündüz demeden görev yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandılar.
Gürer ve Sertel’e Gazeteciler Derneği Başkanı Nazmi Bilgin tarafından,  Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın editörlüğünde hazırlanan “Türkiye’de Kitle İletişimi / Dün-Bugün-Yarın” kitabı takdim edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder