6 Ocak 2018 Cumartesi

EKONOMİ BÜYÜRKEN EMEKLİYE VERİLEN ZAM KÜÇÜLÜYOR

Gürer, “Bakanların açıkladığı sözde büyüme emekli maaşına yapılan zamma yansımadı.”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Emekliye verilen 56 TL’lik zammı eleştirdi. Gürer, “Türkiye 2017 yılında elektrikten benzine, gıdadan ulaşıma, MTV'den ÖTV'ye kadar farklı alanlarda birçok zam haberi aldı. 1 Ocak 2018 itibarıyla elektrik, su, köprü-otoyol ücretleri, vergi, ceza ve harçlara farklı oranlarda zam geldi. Her şeye zam gelirken, Bakanlar çıkıp gerine gerine ekonomik büyümeden dem vururken emekliye verilen bu zam reva mıdır? dedi.
Gürer: “Devletin emeklilerden alacağı yok, vereceği var”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) yönetici ve üyeleriyle geçtiğimiz günlerde Mecliste, emeklilerin yaşadığı sorunlarla ilgili basın toplantısı düzenlemişti. Durumu önceden tahlil eden ve yapılması gerekenlerin altını çizen  Gürer, emeklilerin emeklilik döneminde iyi bir yaşam hakkına sahip olması gerektiğini belirterek, “Devletin emeklilerden alacağı yok, vereceği var” dedi.
İNTİBAK YASASI 2000’DEN SONRA EMEKLİ OLANLARA DA UYGULANMALI
2000 yılından önce emekli olanların elde ettiği intibak hakkının, bu tarihten sonra emekli olanlara da tanınması için Kanun Teklifi verdiğini anımsatan Gürer, emeklilerin yaşadığı pek çok sorunu TBMM’de gündeme getirdiğini vurguladı.
 EMEKLİLERİN ÖRGÜTLENMELERİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Türkiye’de 10 milyon civarında emeklinin olduğunu ve bunların ciddi sorunlar yaşadığını anlatan Gürer, emeklilerin örgütlenmelerinin önünde de büyük engellerin bulunduğunu kaydetti.
EMEKLİLER ARTIK BAYRAMLARDA TORUNLARINA HARÇLIK VEREMİYOR
Gürer, "Bugün artık emekli, büyük kentlerin pazar yerlerine akşam saatlerinde kimseye görünmeden gidip fiyatı düşen ürünlerden alarak geçinmek zorunda kalıyor. Bayramlarda torunlarına harçlık veremeyecek kadar mağdur bir yaşam içindedir" dedi.
EMEKLİ DEVLETTEN ALACAKLI…
Türkiye’de pek çok emeklinin, geçim sıkıntısı nedeniyle ikinci bir iş yaptığına da değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Devlet emeklinin sorununu çözmek yerine ikinci işte çalışan işçiden sosyal Güvenlik Destek prim alıyor. Oysa ülkemizde emeklilerden devletin alacağı değil vereceği olmalı. Yıllarca kamu kurumlarında ve özel sektörde emek veren, çalışan, hak mücadelesi içinde olan, bu ülkeye hizmet eden emeklilerin emeklilik dönemlerinde iyi bir yaşam sürme hakları vardır. 2018 bütçesinde de emekli unutulmuştur. İlaçta katkı payının kaldırılması, intibak düzenlemesi ve emekliye ek zam verilmesi şarttır. Kanun teklifleri ve Meclis konuşmaları ile sorunu sürekli dile getiriyoruz. AKP hükümetleri emekliyi mağdur ediyor. Açlık sınırı altında yaşamaya mecbur ediyor. Bu kabul edilemez. 2018 yılı bütçesine eklenecek bir madde ile emeklilerin 2017 yılının kayıplarını karşılayacak ek zam bir an önce verilmesi gerekirdi" dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder