8 Ocak 2018 Pazartesi


CHP Tekirdağ 36. Olağan İl Kongresi yapıldı
Tekirdağ CHP Mevcut İl Başkanı Recep Ökten ile Gülşen Tufan’ın yarıştığı kongrede, oluşturulan divana CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer seçildi.
Kongrede, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri, Faik Öztrak, Emre Köprülü, Candan Yüceer ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Recep Ökten 314 delegenin oyunu alarak yeniden il başkanlığına seçildi. Gülşen Tufan ise 304 oy aldı.
CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmada asgari ücretin yetersizliğine, taşeronda verilen sözlerin tutulmadığına ve çiftçi sorunlarına değindi.
Gürer konuşmasında şu kelimelere yer verdi; “İlaç ithal, gübre ithal, tohum ithal, ürün ithal, et ithal, saman ithal ama milli tarım politikamız var. AKP hükümetlerinin işçi ve çiftçi lehine düzenlemesi yok. KHK ile Şeker Kurumu kaldırıldı. Nişasta Bazlı Şeker ve Yoğun Tatlandırıcının önü açıldı. Tütünden sonra şeker pancarı üreticisini de zor günler bekliyor. Cumhuriyetin kuruluşunda, Milli mücadele döneminde, un, şeker, ayağa giyecek ayakkabı, sırta giyecek giysi sorundu. Yol yoktu, elektrik yoktu. Bu ülkede yapılanlar CHP’nin tek partili döneminde yapıldı.  AKP hükumetleri ülkeyi kötü yönetiyor, daha kötüsü de bunu kabul etmeyerek hata üstüne hata yapıyor” dedi.​

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder