8 Ocak 2018 Pazartesi

UMKE Hayat Kurtarıyor
Niğde sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) 2017 yılında 38 vakaya müdahale ederken 68 kişiyi ölü veya yaralı olarak kurtarıldığını ifade etti.

Dr. Değirmencioğlu "Afet durumlarında biz öncelikle afet organizasyonunun analizini yapıp, sağlık tedbirlerini alıyoruz. Afet bölgesinde sahra hastaneleri kuruyoruz, yaralılara ambulans öncesi sağlık hizmetlerini veriyoruz. UMKE görevlisi arkadaşlarımız suda ve dağda da kurtarma faaliyetlerini yürüttükleri için özel donanım ve eğitimleri almış durumda. Beşer kişilik ekiplerle çalışıyoruz, başında mutlak surette bir doktor bulunuyor.
Uçurumdan düşen, arazide kaybolan bir vatandaş söz konusu olduğunda, aracımızla olay mahalline en yakın noktaya intikal ediyoruz ve aracın çıkamadığı alanları yaya olarak devam ediyoruz. Bu, ciddi bir kondisyon gerektiriyor. Bu kondisyonu kazanabilmek için de her iki ayda bir tatbikat ve eğitimler yapıyoruz." 10 Ocak 2017 tarihinde yoğun kar yağışından dolayı İlimiz Altunhisar İlçesi Zindan Vadisinde mahsur kalan vatandaşlarımızın yardımına gitmek üzere UMKE ekibi görevlendirilmesi yapıldığını ifade eden Dr. Değirmencioğlu, 10-11 Ocak 2017 tarihlerinde olumsuz hava koşulları ve yolların kapanması nedeniyle Ulukışla İlçesi Eminlik Köyü otobanında mahsur kalan vatandaşlarımıza ve Çiftlik ilçesinde evde bakım hastaları ve diyaliz hastalarımızın tedavisi için UMKE aracı, Kar Paletli Ambulans ile UMKE ve Acil Sağlık Hizmetleri personeli görevlendirildiğine dikkati çekti.
 Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içerisinde Fırat Kalkanı sınır ötesi harekâtına destek olmak amacı ile 24 saat Sağlık Hizmeti sunmak için Seyyar Sınır Sahra Hastanelerinde 13-29 Ocak 2017 tarihlerinde 10 kişilik UMKE personelinin sağlık Hizmeti için görevlendirildiğine değinen Dr. Yücel, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin afette müdahale kapasitesinin artırılması, bilgi ve becerilerinin ortak çalışma ortamının sağlanması amacı ile VI. Ulusal UMKE Tatbikatı için 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında UMKE personellerinin Kocaeli iline görevlendirildiklerini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder