12 Nisan 2017 Çarşamba

Belediye Meclisi Nisan Dönemi Toplantısı Yapıldı

Niğde Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündemle ilgili 14 madde karara bağlandı. Belediye birimlerine ait 2016 yılı faaliyet raporlarının okunduğu toplantıda encümen ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı.
Niğde Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın başkanlığında yapıldı. Belediye birimlerinin faaliyetlerini içeren raporun okunup oy çokluğuyla tasvibinin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Kentin gelişiminde gözle görülür bir değişimin olduğunun altını çizen Başkan Akdoğan,’’ Her  yönüyle gelişen ve artık kabına sığmayan Niğde’mizdeki pozitif değişim Niğde Belediyesi olarak bizi gururlandırdığı gibi elbette daha çok hizmet, daha çok proje ve daha çok yatırım için tüm birimlerimizle daha çok çalışmamızın gerekliliğine de işaret ediyor’’ dedi.
ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMİ
Gündem maddeleri karara bağlandıktan sonra encümen ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı. Belediye Meclis üyelerinden Ali Erdoğan, Muammer Ataç ve Öznur Akbulut encümen üyelerine gizli oy açık sayım usulüyle seçildi.
Plan ve Bütçe Komisyon üyelerine Orhan Özbek, İdris Bayram, Ahmet Taciroğlu, Murat Soyak seçildi. İmar Komisyon üyeliklerine Aslan Gezici, Bekir Peker, Mustafa Karaca ve Emin Alper Öztürk seçildi.
Çevre, Sağlık, Spor Eğitim ve Kültür Komisyonu’na Ümmügülsüm Özdemir, Nevzat Baloğlu, Hamdi Aruk ve Rıfkı Urlu seçildi.
Kadın-Erkek eşitlik komisyonuna ise Öznur Akbulut, Bekir Peker, Murat Demir, Suat Başkal seçildi.
Belediye Kanununun 67. maddesi ile gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenimleri maddesi gereğince, çevre temizliği hizmet alım işinin yapılması hususunda yetki verilerek kabul edildi.
BELEDİYE’YE 3 ADET CENAZE ARACI
Belediye Meclis Toplantısında, hizmetlerde kullanılmak üzere 3 adet cenaze nakil aracı alınması hususunda yetki verildi. Belediye zabıta ve İtfaiye memurlarına 01.01.2017/31.12.2017 tarihleri arasında fazla çalışma ücreti verilmesi kabul edildi.
BELEDİYE BÜNYESİNDE GELİR MÜDÜRLÜĞÜ
Belediye meclisinin Nisan ayı toplantısında başkanlık teklifi üzerine belediyenin norm kadrosunda Gelir Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda denetim komisyon raporu tamamen okunarak meclis üyelerine yetki verildi. Bu arada bir sonraki dönem meclis toplantısının 5 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder