22 Nisan 2017 Cumartesi

GÜRER" CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAKTIR"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
 “Türk Milleti ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin temel niteliklerini sonsuza kadar koruyacaktır” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 97. Yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Milli Mücadeleyi başlatıp, hürriyet meşalesini yaktığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Gazi Meclisimiz, 97 yıl önce bugün tüm dünyaya bağımsızlığın kayıtsız ve şartsız Türk milletine ait olduğunu duyurmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü sadece Türk çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram dünyada tek ve anlamlı bir örnektir "dedi. 
Türkiye Büyük Millet Meclisinin, sahip olduğu misyonla kurulduğu tarihten bu yana, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Milli Mücadeleyi başlatan, yaklaşık bir asırdır demokrasinin sağlıklı bir şekilde yürümesi için çok önemli hizmetlerde bulunan, demokrasimizin beşiği olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, maalesef yeni Anayasa Değişikliği ile işlevleri sınırlı hale getirildi. Halkın hayır demesine rağmen YSK  yasaları görmezden gelerek mühürsüz oy pusulalarını kabul kararı ile değişikliği evetle sonlandırdı. Bu bağlamda yasal her zeminde  konuyu gündeme taşıyacağız. 1920’li yılların zor şartlarında bile dünyaya örnek olabilecek demokratik bir sistemle çalışan Gazi Meclisimizin, bugün yetkileri kısıtlanan bir konuma getirilmesine ve tek adamda tüm yetkilerin toplanmasına hayır dedik demeye devam edeceğiz. Parlamenter sistem demokrasinin gelişmesi, toplumsal sorunların aşılması için en doğru yoldur. Halk iradesine dayanan bu yönetime halkımız  mutlaka sahip çıkacaktır” ifadesini kullandı. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer mesajında, her şeye rağmen insanca ve hakça yaşamak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Bize cumhuriyeti emanet eden Atatürk’ün gösterdiği yolda yılmadan çalışacağız. Ulusumuzun ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temel niteliklerini sonsuza kadar koruyacağına olan inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. "dedi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder