14 Nisan 2017 Cuma

VALİ PEYNİRCİOĞLU; “OSB’LER, İSTİHDAM VE KALKINMANIN ANAHTARLARIDIR”
                                                                                   Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik olarak başlatılan “İstihdam Seferberliği” kapsamında Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek fabrikaları gezen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu,“ Hem ülke ekonomisi olarak, hem de firma düzeyinde büyüyebilmek için daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamamız gerekiyor. Kalkınmanın ve istihdamın en önemli kısmı tabi ki OSB’lerdir.” dedi.
Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren makine imalatı, medikal tekstil ürünleri, iplik üretim, örme tekstil, hazır giyim ürünleri, sağlık malzemeleri, tarım ilaçları ve mobilya üretim tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyaretlere Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdurrahim Ayhan Birim ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu iştirak etti.  
Ziyaretlerinde fabrika ve üretim tesislerinde çalışanlarla sohbet ederek fabrika sahiplerinden üretim, istihdam, çalışma koşulları gibi birçok konu hakkında bilgi alan Vali Peynircioğlu, “Organize Sanayi Bölgeleri, yatırım ve istihdam merkezleri olma özellikleri ile kentimizin ekonomik yönden kalkınmasında en önemli anahtarlarıdır.

Hepimizin ortak hedefi daha güçlü bir Niğde, daha güçlü bir Türkiye’dir. İstihdam oranı arttıkça, üretimde buna orantılı artacak ve ilimizin ekonomisi daha fazla büyütecektir. Dolayısıyla Üretimin en önemli unsurlarından birisi şüphesiz istihdamdır.” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder