29 Nisan 2017 Cumartesi

NİĞDE 2. KİTAP FUARI AÇILDI

Niğde Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “2. Kitap Fuarı”, Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. 
170 yayınevinin on binlerce kitabının okuyucularla buluşacağı fuar, 7 Mayıs’a kadar açık kalacak. Bu süre içinde 130’a yakın yazar imza günü ve söyleşi düzenleyecek.
2. Kitap Fuarı’nın açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan geçen sene birincisi düzenlenen kitap fuarının resmi olmadığını ancak bu yıl düzenlenen kitap fuarının Devlet istatistik Kurumu’nda görülen fuarlardan biri olduğunu söyledi. Fuarın Niğde açısından önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘’ Niğdemiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir il. Bu bakımdan birikmiş bir kültür mirası var. Yine aynı şekilde ilim adamları, yazarlarımız ve şairlerimizde ilimizde mevcut’’ dedi.
Göreve geldiği ilk dönemde şehir konferansları adı altında 30’un üzerinde konferans düzenlendiğini bu konferanslarında iki yıldır açılan kitap fuarlarıyla taçlandığını vurgulayan Akdoğan ‘’ kitap fuarımıza 100’e yakın yazarımız, şairimiz katılacak. Onlarla söyleşiler ve imza günleri olacak’’ diye konuştu.
KÜLTÜRE ÖNEM VEREN BİR BELEDİYEYİZ
Akdoğan’’ Toplumun gelişmişliği kitap okuma yüzdesiyle doğru orantılıdır. Bizde bu bakımdan Niğdedeki tüm insanımıza kitabı sevdirmek, kitap okumayı alışkanlık haline getirmek amacıyla, şehrimizin kültürüne katkısı olsun düşüncesiyle ve kültüre önem veren bir belediye olarak böyle bir fuar düzenledik’’ ifadelerini kullandı.
Fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Akdoğan ‘’Kitap Fuarı’nın Niğdemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fuarımız 7 Mayıs’a kadar devam edecek’’ dedi.
KİTAP FUARI HAYIRLI OLSUN
Fuarın açılışında konuşma yapan Vali Ertan Peynircioğlu ise ‘’ Kitap Fuarı gibi bir vesileyle bir araya geldik mutluluk duyuyorum. Bu güzel etkinlikte emeği geçen başta Belediye Başkanımız Faruk Bey olmak üzere fiilen çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ünlü bir düşünür diyor ki ‘ Geri kalmış toplumlarla ilerlemiş toplumlar arasındaki fark bir avuç okumuş insandır’ gerçekten çok önemli. Bakarsak toplumlarda gelişmişlik düzeyini belirleyen yazarlar ve okurlar. Aynı şekilde okuduklarını hayata geçiren, okuduklarından ders alan insanlardır. Kitap Fuarı hayırlı ve uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılış için kurdele kesildi ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği fuar gezildi.
Bu yıl 2.si açılan Kitap Fuarı’na Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Niğde İlçe Başkanı Ömer Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J.Albay İdris Tataroğlu, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör  Yardımcısı Mehmet Şener, protokol üyeleri, fuar için Niğde’ye gelen ünlü şair ve yazarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilindiği gibi 7 Mayıs’a kadar açık kalacak fuarda 170’e yakın yayınevi ve 100’ü aşkın yazar da imza günleri ve söyleşi düzenleyecek.

YAZARLARIN İMZA GÜNLERİ

28 Nisan: Yavuz Bahadıroğlu, Mete Yarar, Özkan Öztaş

29 Nisan: Taha Ün, Selim Uğur, Yakup Eldik, Mikail Çolak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder