30 Nisan 2017 Pazar

IV.Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu Sona Erdi

Niğde Üniversitesinin  Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi, M. Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “IV. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu” sona erdi.
26 Nisan 2017 tarihinde başlayan ve 28 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen kapanış töreniyle bilimsel etkinlik kısmı sona eren sempozyumda 16 ülke ve 100’e yakın farklı üniversite, enstitü ve akademiden toplam 431 bildiri sunuldu.
Sempozyum sosyal programı kapsamında 26 Nisan’da “Kökümüz Bir Türküz” festivali, 27 Nisan’da “Türk Dünyası Kardeşlik Konseri” gerçekleştirildi.
Sempozyum kapanış töreni, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirildi.
 Tören, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında Sosyoloji, Biyoloji, Kimya, Tarih ve Müzik Eğitimi alanlarında Uluslararası Ortak Tezli Yüksek Lisans programı açılmasına yönelik imzalanan protokolün karşılıklı olarak takdim edilmesiyle başladı.
Daha sonra Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadür Aliyev, Bakü Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Sayavuş Qasimov ve Prof. Dr. Gülzar İbrahimova ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından sempozyum değerlendirilmesi yapıldı. Katılımcılar da sempozyum ile ilgili görüş ve önerilerini ileterek Ömer Halisdemir Üniversitesinin çok iyi bir ev sahipliği yaptığını ve sempozyumun oldukça yararlı geçtiğini ifade etti.
Sempozyum düzenleme kurulu üyesi Prof. Dr. Hikmet Koraş tarafından sempozyum sonuç bildirgesini okuması ile bilimsel etkinlik kısmı sona eren sempozyum programı, 29 Nisan 2017 Cumartesi günü Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve turistik yerlerini kapsayan bir gezi ile son bulacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder