30 Nisan 2017 Pazar

İşçilerin ve Emekçilerin Hak Mücadelesine Selam Olsun



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, 1 Mayıs’ın çalışan, alın teri döken hakkını arayan işçinin ve emekçinin bayramı olduğunu söyledi. 
Türkiye’de işçilerin aleyhine olan düzenlemelerin sonlandırılması, taşeron işçilerin bir an önce kadroya alınması ve sendikasızlaştırmanın önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, AKP’nin yıllardır işçinin ve emekçinin hakkını gasp ettiğini belirtti. 
CHP milletvekili Gürer, işçilerin açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiğini, ‘taşeron’ ve ‘sözleşmeli’ uygulamalarıyla mağdur edilen işçilerin aleyhine her yıl yeni düzenlemeler getirildiğini ifade ederek, “Geçen yıl esnek çalışma adı altında modern kölelik yasası çıkarıldı. Şimdi de kıdem tazminatının Fon’a devredilmesi gündemde. İşçiler için yeni hak kayıpları ve güvencesiz çalışmanın önünü açacak olan bu uygulamalara karşıyız. AKP derhal bu düşünceden vazgeçmelidir” dedi.
TAŞERONLAR KADRO BEKLİYOR
AKP’nin geçtiğimiz yıl taşeron işçiler için kadro sözü verdiğini ancak bir yıldır herhangi bir gelişme olmadığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilere bir an önce kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Gürer, “4/B ve 4/C’ lilerin hak kayıplarının sona erdirilmesi gerekmektedir. Kadın ve çocuk işçilerin durumları iyileştirilmelidir. İş cinayetlerinde dünya üçüncüsü ve Avrupa birincisi olan ülkemizde bu olumsuz tablonun sonlanması için hükümetin gerekli düzenlemeleri yapması gerekmektedir. Meslek hastalıklarının engellenmesi için çalışma yapılmalıdır” dedi. Gürer, Sendikalaşma ve hak arama mücadelesinin gerekliliğine dikkat çekerek, “Alın terinin ve emeğin gününü kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder