17 Nisan 2017 Pazartesi

İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR'dan Kutlu Doğum Açıklaması



Niğde İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR 2017 Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri nedeniyle basın açıklamasında bulundu.
"Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumları her yıl onun bir özelliği kamuoyunun dikkatine sunularak kutlanmaktadır. Daha önceki yıllarda "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi", “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku", “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru”, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet”, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”, “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım" temaları işlenmişti. Bunun gibi 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirlenmiştir.
İslam, barış ve güveni, eman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için gelmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (s.a.s) de iman ile emân; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resûlü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammedü’l-Emin olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadeleye girişenler dahi onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir.
Bu çerçevede Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz 17.04.2017 tarihinde saat 10:00’da Niğde İl Kültür Merkezinde “Açılış Programı” ile başlayacaktır.
İl merkezimizde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ tarafından 18.04.2017 tarihinde saat 14.00 Nar Sosyal Tesislerinde "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferans sunulacaktır.
Kutlama programları yapılırken toplumun tüm kesimleri; yoksul, engelli, kimsesiz, yaşlı, tutuklu-hükümlü, hasta, yetim, sokak çocukları ve şehit yakınları gibi ilgiye muhtaç kesimleri de kapsayacak şekilde toplumun tamamını kuşatıcı nitelikte olmasına dikkat edilmiştir."dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder