24 Nisan 2017 Pazartesi

Niğde Belediyesiyle Kadınlar  El Emeği Ürünlerini  Değerlendiriyor

Niğdeli Kadınlar bir yandan üretiyor bir yandan da el emeği ürünlerini satışa sunuyor. Niğde Belediyesi’nin öncülüğünde Bedestende kurulan El Emeği Göz Nuru Ürünler Pazarı kadınların ekonomiye katkıda bulunmasını sağlıyor.
Niğde Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Bedesten Çarşısı’nın bir bölümü, ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz alışveriş yapabildiği Gönül Kapısı marketi olarak düzenlendi.
Tarihi Bedesten Çarşısı’nın diğer bölümü ise “El Emeği Göz Nuru Eserler Pazarı” olarak hazırlandı. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak Bedestende faaliyete geçen ‘’El Emeği Göz Nuru Ürünler Pazarı’’ ile kadınlar el emeği ürünlerinin sergi ve satışını yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Kadınlar evde yaptığı sanatsal çalışmaları, geleneksel el işi ürünleri ve hediyelik eşya gibi birçok ürünü Bedestende sergileme ve satışa sunma imkanı buldu. Ürünlerini satmak isteyen her kadının en adil biçimde faydalanabilmesi için haftanın belirli günlerinde Tarihi Bedesten çarşısında yer alan localarda tezgah açma imkanı sunuldu. Karşılıklı yer alan localar sayesinde haftalık 50-60 bayana iş olanağı sunan Niğde Belediyesi bu konuda bayanlardan herhangi bir ücret de talep etmiyor.
Niğde ‘de ilk kez kadınlara özel bir çarşının kurulduğunu ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Bayanlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımını daha çok sağlamak için böyle bir proje düşündük. Bu proje sayesinde kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirerek kazanca çeviriyor ve böylece aile bütçesine katkıda bulunuyorlar’’ dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder