15 Nisan 2017 Cumartesi

SEÇİM YASAKLARI

  NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SEÇİM YASAKLARI HAKKINDA BASIN DUYURUSU YAPTI.

Seçim propaganda süresinin bitimi olan 15 Nisan 2017 Cumartesi günü saat:18.00’den itibaren ilan ve reklam malzemelerinin il, ilçe ve belde teşkilat binaları haricindeki yerlere asılması, yapıştırılması ve teşhiri yasaktır.
298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun gereğince;
Oy verme günü her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle ve umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi,  içilmesi yasaktır.(298/79 md.) 
Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. (298/79-2  md.) 
 Oy verme günü Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz.(298/79-3 md.)  
Sandık çevresinde, sandık kurulu başkan ve üyeleri, adaylar, milletvekilleri, o sandık bölgesinde kayıtlı seçmenler ve o sandıkta görevli müşahitler ile bina sorumluları ve çağrı üzerine gelen görevli kolluk güçlerinden başka kimse bulunamaz.
 Medya mensuplarının sandık çevresinde, sandık başı işlemlerine engel olmamak şartıyla, haber amacıyla görüntü ve bilgi elde etmeleri serbesttir.
Sandık alanında; Sandık çevresinde bulunma hakkına sahip kimseler ile seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçlerinden başka kimse bulunamaz.(298/83-1  md.) 
Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri dışında, özel güvenlik görevlileri ve belediye zabıtaları gibi görevlilerdi dahil olmak üzere resmi üniforma ve silah taşıyan kişiler sandık alanına giremez.(298/83-2  md.) 
Sandık alanında; Hiç kimse başkalarının görebileceği şekilde bir siyasi parti veya adaya ait rozet, amblem veya benzeri işaretler veya propaganda amaçlı yayınlar taşıyamaz, yazılı, sözlü veya görüntülü propaganda yapamaz.(298/83-4 md.) 
Seçmenin; cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasaktır.   Bu tür cihazlar, kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilir ve oy kullanma işlemi bittikten sonra seçmene iade edilir. (298/92-2 md.)

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder