22 Nisan 2017 Cumartesi

 Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU'nun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

23 Nisan 1920, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğin ve millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunun göstergesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve bir bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edildiği çok önemli bir tarihtir.
Kurtuluş Mücadelemizde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile birlikte milletin geleceğini ancak milletin kendisinin belirleyeceği tüm dünyaya ilan edilmiş, bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin azim ve kararlılığına inanılarak başlatılan var olma mücadelesinin en önemli adımı atılmıştır.
 Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilerek dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliğini taşıyan 23 Nisan gününde; en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın, Atatürk’ün izinde, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, bilim ve aklın ışığında eğitim alarak kendi başına karar verebilen, sorgulayan, yeniliklere ve gelişime açık,  donanımlı ve başarılı gençler olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.
            Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılını coşkuyla kutladığımız bugünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olanları rahmet ve minnetle anıyor ve varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder