26 Nisan 2017 Çarşamba

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR´ın 

8. Sınıf Ortak Sınavları Mesajı

Sevgili öğrenciler;  
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı kasım ayı içerisinde birincisi gerçekleştirilen 8. Sınıf ortak sınavlarının ikincisi 26 Nisan 2017 Çarşamba ve 27 Nisan 2017 Perşembe günleri yapılacak olup; 1. gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi; 2. gün Fen Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil yazılıları ayrı ayrı saatlerde olacak şekilde planlanmıştır.
İlimizde 5806, Türkiye genelinde ise yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci bu sınava girecek. “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı” ülkemizde ve dünyada yapılan en büyük ve en kapsamlı sınavlardan biri olma niteliğindedir. Bu sınavlar, öğrencilerimiz açısından gelecekte icra edecekleri mesleğin ve bunun ilk adımı olan ortaöğretim kurumunun belirlenmesine yönelik önemli bir sınav niteliğindedir. Ortaöğretim sonrası birçok gencimiz yükseköğretime geçmekte birçoğu ise ortaöğretimde edindiği bilgi ve beceri ile hayata atılmaktadır. 
26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavlarında çocuklarımız başarılı olmaları her şeyden önce sınav kurallarına ve sınav görevlilerin verecekleri talimatlara / yönergelere uymaktan geçtiğinin bilinmesi gerekir. Öğrencilerimizin sınava bakışı,  sınav algısı, o günkü sağlık durumu vb. sınav başarısını etkileyen ikinci unsurlar olacaktır. Temel eğitimden orta öğretime geçişte sınavların ayrı ayrı yapılması ve ara verilmesi öğrenci açısından olumlu bir planlamadır; stres ve kaygının bu şekilde azalmasına katkı sağlayacaktır.  Bu sistemin asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. Sizler normal olarak okulunuzda, kendi sınıfınızda, arkadaşlarınızla yıl içerisinde derslerinizden olduğunuz yazılı yoklamanın bir benzeri olan sınavlara tabi tutulup, bu sınavlardan alacağınız notlar ve okuldaki başarılarınızın da katılımı ile bir üst okullara yerleştirmeniz yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder