29 Nisan 2017 Cumartesi

Üniversite adının Niğde Ömer Halisdemir Olması İstenmekte

Gürer: “Üniversitemizde Şehidimizle Birlikte Niğdenin de Adı Olsun”.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Ömer Halisdemir Üniversitesinin” başına “Niğde” ibaresinin konulması için herhangi bir çalışma bulunmadığını açıkladı. 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in Niğde Üniversitesi’yle ilgili iki ayrı soru önergesine yanıt verdi. 
CHP Milletvekili Gürer’in “Niğde Üniversitesinin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir, şehidimizin adı Niğde'mizi gururlandırmıştır. Ancak üniversite adından Niğde adı çıkarılmıştır. Niğde halkı üniversite adının Niğde Ömer Halisdemir olmasını istemektedir. Bu şekilde adının düzenlenmesi düşünülmekte midir?” sorusuna verdiği cevapta, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının bahsedilen konuyla ilgili herhangi bir çalışmasının bulunmadığını açıkladı. 
Bakan Yılmaz, Gürer’in sözlü sorusuna verdiği yanıtta okul adına Niğde ibaresi eklenebilir demişti. Ömer Fethi Gürer’in Niğde ibaresinin eklenmesi için verdiği kanun teklifi  Meclis'te görüşülme sırası bekliyor.
MORFOLOJİ BİNASI İÇİN ÖDENEK TEKLİFİ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Milletvekili Gürer’in “2017 Yılında Niğde İli Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne bağlı kurulması düşünülen Tıp Fakültesi için ne kadar ödenek ayrılmıştır?” şeklindeki soru önergesine verdiği cevapta, “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğünden alınan konuya ilişkin yazıda; Üniversite tarafından Derslik ve Merkezi Birimler Projesi içerisinde Tıp Fakültesi Morfoloji Binası inşaatı için 2017 yılı yatırım teklifleri kapsamında Kalkınma Bakanlığına 11.000.000 TL ödenek teklifinde bulunulduğu belirtilmektedir” ifadesini kullandı.  Bakan bu konuda talebin karşılanıp karşılanmadığını ise açıklamadı. Gürer konuyu takip edeceğini ifade etti ve bir an önce TIP fakültesinin eğitime başlamasının sağlanmasını istedi. 
HALİSDEMİR İSMİ NİĞDE İLE ÖZDEŞLEŞTİ 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın soru önergesine verdiği yanıtlara ilişkin yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Şehit Ömer Halisdemir ile Niğdelilerin olduğu kadar tüm Türkiye’nin de gurur duyduğunu söyledi. Kahraman şehidimizin isminin Niğde Üniversitesi’ne verilmesinin de anlamlı olduğunu ifade eden Gürer, “Şehidimizle ne kadar gurur duysak azdır. Niğdeli olan şehidimiz, Niğde ismi ile özdeşleşmiştir. O nedenle Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin isminin başında Niğde adının da bulunması yaygın bir kanaattir. Niğdeli hemşerilerimiz, Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin isminin başına Niğde ibaresinin konulmasını istemektedir” dedi. 
TIP FAKÜLTESİNİN ADI VAR KENDİ YOK
CHP Niğde Milletvekili Gürer, Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi için, “Bir an önce üniversite tam teşekküllü eğitime geçmelidir. Görünen o ki, tıp fakültesinin adı var kendisi yok. İletişim fakültesine bile öğretim üyesi bulmakta zorlanan Ömer Halisdemir Üniversitesi, Tıp Fakültesi olsun tam donanımlı olarak eğitime alınsın" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder