29 Nisan 2017 Cumartesi

VALİ PEYNİRCİOĞLU BAŞKANLIĞINDA İL İSTİHDAM ve MESLEKİ EĞİTİM KURULU İKİNCİ TOPLANTISI YAPILDI
Niğde’de 2017 yılının ikinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Ertan Peynircioğlu Başkanlığında Kurul Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Niğde Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan sunumda 2017 yılı Ocak ayı toplantısında alınan kararların gerçekleşme durumu ile ilgili bilgi verildi.
Çalışma ve İş Kurumu olarak temel hedeflerinin ilimizde işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak olduğunun anlatıldığı toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 01 Ocak – 31 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurumsal çalışmalara yönelik performans göstergelerinin ve İŞKUR’ un kadın istihdamı alanında yürüttüğü kapsamlı faaliyetleri desteklemek amacıyla, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) finansmanı ve İŞKUR ile ILO işbirliğiyle yürütülen, “Kadınlar İçin Daha Çok ve İyi İşler: Türkiye’ de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi” projesi hakkında Kurula bilgi verildi.
4904 sayılı Kanunla Kuruma verilmiş olan, öğrencilere ve iş arayanlara mesleki rehberlik hizmeti sunma görevi kapsamında ilimizde düzenlenecek olan Mesleki Tanıtım Günü hakkında bilgi verilen toplantıda, 2017 Yılı Eğitim Planına eklenen mesleklerin kurul bilgisine sunulmasının ardından 2017 yılı başlangıcı itibarı ile kurumun yapmış olduğu faaliyetler doğrultusunda önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.
Niğde’de 2017 yılında özel sektör bazında belirlene açık iş sayısının 2461 olduğu şu an itibari ile 1126 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiği bilgisinin verildiği toplantıda, hedefler doğrultusunda 957 iş yeri ziyaretinin gerçekleştirildiği ifade edildi. İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 8736 kişi ile bireysel görüşme yapıldığı ve yapılan 70 grup görüşmesine 4668 kişinin katıldığı ifade edildi.
Kurum tarafından açılan Mesleki Eğitim Kurslarından 113 kursiyerin faydalandığı ayrıca 157 İşbaşı Eğitim Programı açıldığı ve bu kurslardan 202 kişinin yararlandığı ifade edildi.
Toplantıda ayrıca, İlimiz genelinde açılan 43 Toplum Yararına Çalışma Programı ile 1.156 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

Gerçekleştirilen toplantı sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Ertan Peynircioğlu “İlimiz, takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz her yıl bir önceki yıla göre fark edilebilir göstergeler yönüyle açık şekilde görülebilir olarak ileriye gitmektedir. İş ve istihdam alanında Niğde’de önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Kurulumuz üç ayda bir toplanmaktadır. Bugünde ilimiz adına gelişmelerin yaşandığı ciddi bir çalışmaya imza atıldı. Bu toplantıda alınan kararların İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder