25 Nisan 2017 Salı


“Okusun Canlar, Yeşersin Fidanlar”  Projesi Hayata Geçirildi

 
  “ Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’’ nca yürütülen ve Niğde merkezde kabul edilen tek proje olma özelliği taşıyan, Selçuk İlkokulu  “ Okusun Canlar, Yeşersin Fidanlar’’ projesi kapsamında; 19 Nisan 2017 Çarşamba günü, İdareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir grup,  Çamardı İlçesinden kardeş okul olarak seçilen Elekgölü İlkokulu’ na bir ziyaret gerçekleştirdi.
                “Okusun Canlar, Yeşersin Fidanlar”  KOP Okuyor projesi çerçevesince hedeflenen amaçlardan biri de; kardeş okul uygulaması ile öğrenciler arası iletişim ve paylaşımın artırılması ve seçilen kardeş okul bünyesinde bir kütüphane oluşturarak çocuklarda kitap okuma sevgisi  ve alışkanlığı kazandırmaktı. Projenin sac ayaklarından birini oluşturan kardeş okula kütüphane kurma, ziyaret ile iletişim ve paylaşımı zenginleştirme adımları uyarınca Çamardı ilçesi Elekgölü Köyü İlkokulu’ nu kardeş okul olarak seçen Selçuk İlkokulu, okul müdürü Orhan ÇETİN başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, Elekgölü İlkokulu müdürü Ertuğrul AYDOĞAN nezdinde okul öğrencilerine okuma kitaplarının yanı sıra, futbol ve voleybol topları hediye ettiler.
              Elekgölü köyünde büyük bir coşku ve misafirperverlikle karşılanan  öğretmen ve öğrenciler, yanlarında getirdikleri kitapları kardeş okulun kütüphanesine hediye ettiler. Ziyaret esnasında Selçuk İlkokulu müdürü Orhan ÇETİN,’’ Elekgölü Köyü İlkokulu’na kitaplarla birlikte çeşitli hediyeler sundu. Bu ilk ziyaretimizde buradaki öğrencilerimiz bu kitapları okuyup özetini çıkaracak ve dramatizasyon çalışması için hazırlanacaklar. Bir ay sonra ikinci ziyaretimiz gerçekleşecek. Bu ziyarette ise, okunan kitapların dramatizesini ve çocukların gözlerindeki okuma sevgisiyle oluşan ışıltıyı hep beraber göreceğiz’’ diyerek, kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazanmanın önemini ve hayat boyu öğrenmenin de temelini oluşturduğunu dile getirdi.
            Elekgölü Köyü İlkokulu Müdürü Ertuğrul AYDOĞAN’ın, Sınıf öğretmeni Mustafa SAKÇA’nın, öğrencilerin ,Köy Muhtarı Halil TEKİR’in  ve velilerin misafirperverliği ve sıcak karşılamaları için de teşekkür eden Orhan ÇETİN, öğrencilerin sıcak dostluklar kurduklarını ve bu ziyaretlerin karşılıklı olarak devam edeceğini belirtti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder