11 Nisan 2017 Salı

NİĞDE CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞININ VERDİĞİ 
ONARICI ADALET İLE SEVGİ EVİNDE Kİ ÖĞRENCİLER SEVİNDİRİLDİ

Niğde ilinde haklarında hırsızlık suçundan kovuşturma yürütülen sanıklar A.C, M.T. ve Ş.K. hakkında hırsızlık suçundan yapılan yargılama sırasında  Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunun edim teklifi üzerine şüpheliler tarafından Sevgi Evlerinde kalan 58 çocuğa spor ayakkabısı alındı.
              Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde 30/09/2016 tarihinde Uzlaştırma Bürosu kuruldu.  Niğde Cumhuriyet Başsavcılığında Uzlaştırmacı olarak görev yapan Eser TEKGÜNDÜZ'ün dosyanın tarafları ile yaptığı müzakereler sonucunda mağdurun şüphelilerin Sevgi Evlerinde kalan çocuklar için spor ayakkabı bağışı yapılması şartı ile uzlaşmayı kabul edeceğini beyan etmesi üzerine şüphelilere söz konusu talep iletilmiş ve şüpheliler tarafından talebin kabul edilmesi üzerine Sevgi Evlerinde kalan 58 çocuğa şüpheliler tarafından alınan 58 çift spor ayakkabısı Niğde Sevgi Evleri Müdürlüğünde çocuklara teslim edilmiştir.
                Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunca ceza olarak yapılan bu çalışmayla hem onarıcı adalet sağlanmış, hem de çocukların ihtiyaçları bir nebze de olsa karşılanarak Sevgi Evlerinde kalan çocukların hatırlanmasına yardımcı olunmuştur. Yapılan bu uygulama şüpheliler için bir fırsat olurken Sevgi Evlerinde kalan 58 çocuk için ise ödül olmuştur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder