11 Temmuz 2017 Salı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARI   !                                      
Emniyet Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca, ülkemiz genelindeki tüm otoyollarda “Otoyol Ortalama Hız Tespit Sistemi” 1 Temmuz 2017 tarihinde aktif hale getirilmiştir.
Bu doğrultuda; otoyollara giriş ve çıkış noktalarında bulunan OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gişeleri arasındaki yollar hız denetleme koridoru haline getirilmiştir. Buna göre herhangi bir noktadan otoyola giren bir aracın, otoyoldan çıktığı nokta arasındaki kat ettiği mesafe ile geçen sürenin oranlanması temel prensibine göre çalışan sistem, araç cinslerine göre (otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs vb.) belirlenmiş hız limitlerini aşan araçların plakalarını otomatik olarak kaydederek, cezai işlem uygulanmasını sağlamaktır.
Bu nedenle vatandaşlarımızın, otoyol güzergâhlarında kullandıkları araç cinslerine göre belirlenmiş ortalama hız limitlerine uymaları, hem hıza bağlı trafik kazalarının önlenmesi hem de cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından son derece önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder