17 Ekim 2017 Salı

Ermeni Kilisesi Çocuk Kütüphanesi mi Oluyor?

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü soru önergelerini Meclis Genel Kurulu’nda yanıtladı. Gürer’in Niğde Eski saray Mahallesi’ndeki Ermeni Kilisesiyle ilgili soru önergesine yanıt veren Bakan Kurtulmuş, kilisenin çocuk kütüphanesi olarak kullanılması için Dış işleri Bakanlığından görüş beklendiğini açıkladı.
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği sözlü soru önergesinde Eski saray Mahallesindeki Ermeni Kilisesinin restorasyon sonrasında müze olarak değerlendirileceği beklenirken, çocuk kütüphanesi için tahsis edildiğinin doğru olup olmadığını sordu. Gürer ayrıca, şayet çocuk kütüphanesi gerekiyorsa donanımlı bir kütüphane binasının neden yapılmadığının açıklanmasını istedi. 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini Meclis Genel Kurulu’nda sözlü olarak yanıtladı. Bakan Kurtulmuş, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Ermeni Kilisesinin çocuk kütüphanesi olarak kullanılmak üzere bakanlıklarının Kütüphaneler ve Yayımları Genel Müdürlüğü adına tahsis edildiğini belirterek, “Dışişleri Bakanlığının 02/03/2003 tarih ve 48161 sayılı yazısında yabancılara ait tarihî binalarda fonksiyon değişikliği öneren konularda bakanlıklardan görüş istenmesinin uygun olacağı belirtilmiştir. Bu çerçevede, Ermeni kilisesinin çocuk kütüphanesi olarak kullanılmasına ilişkin fonksiyon değişikliğiyle ilgili Dışişleri Bakanlığımızın görüşü alınması gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak ilgili tarih ve sayıyla Niğde Valiliğinden bilgi istenilmiş ve bakanlıkla irtibata geçilmiştir” dedi.
Ömer Fethi Gürer sorusu üzerine
Bakan Kurtulmuş, Niğde’de tam donanımlı bir kütüphane binasının yapılmasının düşünüldüğünü de belirterek, “öncelikli olarak bütçe imkânları çerçevesinde depreme karşı dayanaklı olmayan kütüphane binalarının onarıma alınarak güçlendirilmesi veya yıkılarak yeniden yapılmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder