16 Ekim 2017 Pazartesi

Gürer, Köylerdeki Elektrik Kesintilerini Meclis 

Gündemine Taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin bazı köylerinde enerji nakil hatlarında yaşanan sorunlardan kaynaklanan elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in, Ulukışla ilçesine bağlı İmrohar, Çanakçı ve Kolsuz köyü ile merkeze bağlı Hasaköy köyündeki sorunlarla ilgili soru önergelerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yanıt verdi. 
İMRAHOR DA KÜÇÜK EK TESİS YAPILACAK
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Ulukışla ilçesine bağlı İmrahor köyünde hazırlanan elektrik projesinin henüz uygulamaya konulmadığını belirterek, uygulamayla ilgili çalışmaların ne zaman yapılacağını sordu.  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, şebekenin 2017 yılı yatırım programı alındığını ve 2017 yılı KET (Küçük Ek Tesis) kapsamında iyileştirme çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 
CHP Milletvekili Gürer, Ulukışla’nın Çanakçı köyünde sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını bundan elektrikli aletlerin olumsuz etkilendiğini belirttiği bir diğer soru önergesinde, “Sorunun elektrik direklerinin değişimi ile çözümleneceği ifade edilmesine karşın bu bağlamda bir çalışma yapılmamaktadır. 2017 yılı için bu sorunun giderilmesine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır? Niğde İli Ulukışla İlçesi Kolsuz Köyünde de elektrik kesintileri sık yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi için çalışma düşünülmekte midir?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 
ÇANAKÇI VE KOLSUZ’UN ELEKTRİK SORUNU BU YIL İÇİNDE ÇÖZÜLECEK
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunu yanıtlayan
Bakan Albayrak, “Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin faaliyet alanında bulunan Niğde İli Ulukışla İlçesi Çanakçı Köyü'nde mevcut elektrik şebekesinin ekonomik ömrünü doldurmuş olması nedeniyle, şirket tarafından yeni şebeke tesisinin yapılması için yatırım planı oluşturulmuş olup, 2017 yılı içerisinde şebeke tesisinin yenileme çalışmalarına başlanacaktır. Kolsuz Köyü'nde bulunan şebeke de 2017 yılı yatırım programı kapsamına alınmış olup, 2017 yılı KET (Küçük Ek Tesis) kapsamında iyileştirme çalışmaları yapılacaktır” ifadesini kullandı. 
HASAKÖY’DEKİ ELEKTRİK SORUNU…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, merkeze bağlı Hasaköy köyünde elektrik bağlantılarından yaşanan sorunları gündeme getirdiği soru önergesine ise şu şekilde yanıt verdi:
“Niğde İli Hasaköy köyünde şirkete ait 4 tane dağıtım trafosu bulunmaktadır. Bu trafolara ait ölçümlere bakıldığında gerilim düşümü/trafo kapasitesi vs. gibi herhangi bir şikâyet ile karşılaşılmamış olup köy muhtarı ve köy sakinlerinden yeni abonelikler için direk talebi dışında bir başvuru bulunmamaktadır.
2016 yılı arıza kayıtlarına bakıldığında köy genelini etkileyen 3 adet yüksek gerilim arızası ve 4 adette kısmi olarak belirli bölgelerde yaşanılan alçak gerilim arızası bulunmaktadır.
Köy abonelerinin ve sulama abonelerinin enerji aldıkları şebekeler farklı olup sulama abonelerinde yaşanan kesintilerden köy aboneleri etkilenmemektedir. Sulama abonelerini etkileyen arızaların çoğunluğu dışsal sebepler olup elektrik şebekesinden kaynaklanan arızalar değildir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder