21 Ekim 2017 Cumartesi

Gürer: “Adalet çalışanlarının koşulları iyileştirilecek mi?”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda Adalet personelinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kadın cinayetleriyle ilgili konuşma yaptı. Adalet çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesine yönelik bir yargı paketi çıkarılmasının düşünülüp düşünülmediğini soran Gürer, kadın cinayetlerinin işleniş nedenlerinin neden araştırılmadığının açıklanmasını istedi.
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethİ Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru yönelten Gürer, konuşmasında infaz koruma memurları, zabit kâtipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri ve teknik hizmetler sınıfında çalışan adalet personelinin çalışma koşullarına değinerek, “Bu personellerin görevde yükselme, çalışma süresi, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortamı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, can güvenliğinin sağlanması gibi sorunların çözümüne yönelik yeni bir yargı paketi çıkarılması düşünülmekte midir?” diye sordu.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gürer’in sorularıyla ilgili şu yanıtı verdi: “Adalet çalışanlarımızın özlük haklarıyla, güvenliğiyle ilgili her zaman çalışmalarımız artırılıyor ve adliyelere gönderilen ödenekler de… Yargı mensuplarımızın ve adliye çalışanlarımızın güvenliğine yönelik her türlü tedbirler de ödeneklerle sınırlı olmaksızın yeterli şekilde adliyelere gönderiliyor. Bu hususta da yaptığımız tüm toplantılarda, varsa eksiklikler bunların da bildirilmesi ve gereğinin yapılması konusunda hem Emniyetimiz hem Bakanlığımız hem maddi olarak hem diğer konularla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Özlük haklarıyla ilgili de iyileştirmeler artırılarak devam ediyor. En son, biliyorsunuz, KHK’da ceza infaz koruma memurlarımıza yönelik bir iyileştirme yapıldı, yıpranma payı getirildi. Bu hususlarla ilgili her zaman, bugüne kadar olduğu gibi, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder