25 Ekim 2017 Çarşamba

Niğde Belediye Başkanlığı’na AK Partili Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özkan seçildi

Niğde Belediye Meclisi, Faruk Akdoğan’ın görevi bırakmasının ardından yeni belediye başkanını belirlemek üzere olağanüstü toplandı.  Başkan Vekili Bekir Peker başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde AK Partili Rıfat Özkan ve CHP’li Fatih Doğan, belediye başkanlığı için yarıştı. İlk turda 26 oy alan AK Partili Rıfat Özkan, Niğde Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. Fatih Doğan’a ise 5 oy çıktı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın istifasının ardından boşalan Belediye Başkanlığı koltuğuna, Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle AK Partili Rıfat Özkan seçildi. Niğde Belediye Meclisi, Başkan Vekili Bekir Peker başkanlığında, yeni belediye başkanının seçimini yapmak üzere olağanüstü toplandı. Açılış ve yoklamanın ardından belediye başkanlığı seçimine geçildi. AK Parti’den Rıfat Özkan ve CHP’den Fatih Doğan’ın aday olduğu belediye başkanlığı seçiminde ilk turda 26 oy alan Rıfat Özkan Niğde Belediyesi’nin yeni başkanı oldu. CHP’nin adayı Fatih Doğan ise 5 oy aldı.
Belediye Başkanı Rıfat Özkan, “Öncelikle bu süreçte belediye başkanlığı görevimizi onaylayan çok değerli cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunarım. Yine bu süreçte özellikle ilgilerini esirgemeyen yeni il başkanımız Mahmut Peşin ve MHP İl Başkanı Ali Güngör’e ve belediye meclis üyelerine hasseten teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, AK Partili, CHP’li ve MHP’li meclis üyeleriyle istişare içinde en güzel hizmetleri yyıllık apmanın gayreti içinde olacaklarını ifade etti.
Niğde Belediye Başkanlığına seçilen Rıfat Özkan, Belediye Meclis toplantısının ardından, meclis üyeleriyle birlikte başkanlık makamına geçti. Başkan Özkan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker’in de katıldığı devir teslim töreninde, görevi başkanvekili Bekir Peker’den devraldı.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, burada yaptığı konuşmada, “AK Parti Türkiye’de yeni bir reform süreci başlattı. Türkiye’de değişim taleplerine vatandaşlarımızdan gelen halkımızın bu taleplerini dikkate alarak bir kısım belediyelerimizde yeni bir düzenleme yaptık. Bunlardan bir tanesini de bugün Niğde’de gerçekleştirdik. Başkanımıza başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder