15 Ekim 2017 Pazar

Muhtarlar İçin Kanun Teklifi
BELEDİYE MECLİSİNE MUHTAR DOĞRUDAN ALINSIN
CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer, muhtarların seçeceği bir temsilcinin belediye meclislerinde tarafsız üye olarak yer alması ve her muhtara belediye veya özel idare tarafından bir sekreter görevlendirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi sundu.
MUHTARLAR GÖREVLERİNİ DAHA İYİ YAPABİLECEK
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, yasalaşması halinde muhtarların yükünü büyük oranda hafifletecek ve görevlerini daha iyi yapabilmelerine olanak sağlayacak kanun teklifini TBMM Başkanlığına iletti.
MUHTARLARDAN BELEDİYE MECLİSİNE TARAFSIZ ÜYE
CHP Milletvekili Gürer, Meclis Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde muhtarların kendi aralarında seçeceği bir temsilcinin belediye meclisinde tarafsız üye olarak yer almasını ve mahalleleriyle ilgili düzenlemelerde oy kullanma yetkisi verilmesini önerdi.
ULAŞIMDA SORUN
Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kanun teklifinde ayrıca, muhtarların şehir içi ve şehirlerarası kamu taşımacılığı olanaklarından ücretsiz yararlanması, görev sonrası silah ruhsatlarından alınan harçların kaldırılması, bir dönemden fazla görev yapan muhtarlara hususi pasaport verilmesi gibi önerilerde bulundu.
HER MUHTARA BİR SEKRETER
Gürer'in TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde Mahalle muhtarlarına bölge belediyelerince, belediye olmayan yerlerde il özel idarelerince sekreter görevlendirilmesi önerisi de yer aldı.
NÜFUS ARTIKÇA MUHTARLARIN DA SORUNLARI ARTIYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifine gerekçe olarak şu ifadelere yer verdi: “Köy ya da mahallenin yasalarla tanımlanmış ortak işlerini yürütmek, sorumluluk alanındaki konularda görüş bildirmek ve mahalleyi temsil etmek üzere o birimde ikamet eden yurttaşlarca seçilen kişiler muhtar olarak görev yapmaktadır. Köy ve kasabalarda görev yapan muhtarlar siyasi olarak değil yerelde halkın diğer yanda bulundukları yerde devletin temsilcisi durumundadır. Ülkemizde artan nüfus ve oluşan sorunlar ışığında muhtarlarında farklı düzenlemeler beklediği durumlar bulunmaktadır.  Muhtarların karşılaştığı bazı sorunların bu vesile ile çözümü daha verimli hizmet üretmelerinin de sağlanmasına vesile olacaktır.”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer AKP hükümetlerinin 2002 'den önce var olan muhtar yetkilerini adeta budadığını ve muhtarları saraya davet etmeden öte işlevlerini daralttığını belirterek bu kanun teklifi ile muhtarların kısmen sorunlarında iyileşme sağlanacağını, bu kanunun bir an önce ele alınıp değerlendirilmesini umut ettiğini belirtti.








                           



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder