30 Ekim 2017 Pazartesi



CHP'Lİ GÜRER'DEN ARICILIK SEKTÖRÜNE DESTEK İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Gürer, Niğde Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti. 
Birlik Başkanı Mustafa Ünal’dan arıcılığın sorunlarıyla ilgili bilgi alan Gürer, Hükümetin 400 bin insanın ekmek yediği arıcılık sektörüne ilgisiz kalmaması gerektiğini ifade etti. 
Bal üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye’nin ihracatta çok gerilerde kaldığını anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hükümetin arıcılara destek olması ve bal üretimi ve pazarlamada yaşanan sorunlara ciddi manada eğilmesi halinde ülkenin bu sektörden önemli ölçüde faydalanabileceğini ifade etti. 
Arı ölümleri, merdiven altlarında yapılan sahte bal üretimleri, konaklama ve nakliyede yaşanan sorunların Hükümet tarafından giderilmesi gerektiğine değinen Ömer Fethi Gürer, bal ormanlarının artırılmasının da sektöre canlılık getireceğini ifade etti. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de arıcıların sorunlarını gündeme getirdiğini anımsatarak, “Meclis’te arı üreticilerinin sorunlarının araştırılması için verdiğim önerge reddedildi. Sektörün sorunlarının araştırılıp, çözüme yönelik çalışmaların yapılması halinde, aracılık sektörünün hem istihdam hem de ülkemize ekonomik anlamda sağlayacağı katkının artacağı inancındayım" dedi. 
Niğde Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal ise Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’nin bal üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu, Niğde’deki de bal üretiminin ülke geneline bakıldığında ön sıralarda yer aldığını kaydeden Mustafa Ünal, “Sayın milletvekilimizin, arıcılık sektörüyle yakından ilgileniyor olması, bizim sorunlarımızı Mecliste gündeme getirmesi nedeniyle kendilerine, tüm meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder