27 Ekim 2017 Cuma

KARASİT MAĞARALARINDAKİ ŞİFALI MADEN SU KAYNAKLARI BOŞA AKIYOR..
Bolkar Dağında, mülkiyeti Etibank’a ait olan maden sahasının ruhsatının üçüncü bir şahsa devredildiği için, bu bölgedeki şifalı maden sularının değerlendirilemediği ortaya çıktı.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesi Maden köyü yakınlarındaki Karasit Mağaralarındaki şifalı maden su kaynaklarının akıbetini TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına soru önergesi yönelten CHP Milletvekili Gürer, “Niğde İli Ulukışla İlçesi Maden Köyündeki 1947'de Etibank'a ait olan Karasit Mağaralarında şifalı maden suyu kaynaklarının değerlendirilmesi düşünülmekte midir?” sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Ulukışla ilçesi Maden Köyü Bolkar Dağı mevkiinde bulunan maden sahası ruhsatının 1998 yılında yapılan ihaleyle hukuku ile birlikte üçüncü şahsa devredildiğini hatırlattı. Bakan Albayrak, Mülkiyeti Eti Maden İşletmeleri (Etibank) Genel Müdürlüğü’ne ait olan maden sahasındaki şifalı maden suyunun değerlendirilmesi için bakanlık olarak bir çalışma yapamayacaklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder