30 Ekim 2017 Pazartesi


KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI TARİHİ MEKANLARI İNCELEDİ 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman kültür varlıklarını yerinde incelemek üzere Niğde’ye geldi.
Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen’in yakından takip ettiği projeler konusunda detaylı incelemelerde bulundu.
İncelemeye, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili, Erdoğan Özegen , Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü  Muhsin Kar  ve İl Kültür Müdürü Basri Akdemir eşlik ettiler.  
 Niğde’nin kahraman şehidi Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ederek duada bulundu.
Daha sonra Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, gerçekleştirilen ziyaret esnasında Niğde’nin tarihi yerleri, turizm potansiyeli ve kültürel varlıkları hakkında bilgi alarak Valilik Şeref defterini imzaladı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Niğde Müzesi, Ak Medrese, Göncü Konağı, Cullaz sokak, Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür Evi, Sungurbey ve Alaaddin Camileri ile Kiliseler gibi tarihi öneme sahip mekânlarda incelemelerde bulundular. Milletvekillerinin ve İl Başkanının yakın takibinde olan  bu yapıtların restorasyon ve korunmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Hüseyin Yayman; yerli ve yabancı turistleri Niğde’ye davet etti. Ayrıca şu açıklamalarda bulundu; “Önemli tarihi mekânlara sahip Kapadokya’nın giriş kapısı Niğde’nin tarihi 10 bin yıl öncesine dayanmaktadır.  Özellikle Niğde Müzesinde başka hiçbir yerde göremeyeceğimiz eserler bulunmaktadır. Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum, gelsinler kahramanlar diyarı  Niğde'yi görsünler.  Niğde'deki tarihi eserleri Sungur Bey Camisi'ni, Dışarı Camisi'ni,  Niğde Kalesi'ni ve içindeki  Sultan Abdülhamit zamanında yapılan saat kulesini, Tyana Antik şehrini ve  Kleopatra'nın içinde yüzdüğü  Roma havuzunu görmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.
Heyetin gösterdiği ilgiye teşekkür eden Bakan Yardımcısı Yayman, bu yapıtların korunması ve çalışmalar hakkında özel ilgi göstereceğini belirterek Niğde’den ayrıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder