19 Ekim 2017 Perşembe

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK, 
19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜNDE MUHTARLARLA BULUŞTU
Vali Yılmaz Şimşek, “19 Ekim Muhtarlar Günü” münasebeti ile düzenlenen programda Niğde Merkez Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla bir araya geldi.
Niğde Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Yılmaz Şimşek, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, İl Müdürleri ile Merkez Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı.
Gerçekleştirilen programın açılış konuşmasında Vali Yılmaz Şimşek Muhtarların Vatandaşla devlet arasında bir köprü görevini üstlendiğini vurguladı.
Muhtarlık makamının önemine değindiği konuşmasının devamında Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, muhtarlıkların kuruluş yıldönümü olan 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için bir genelge çıkarıldı.  
1829’da şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılan ve 1833’ten itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilen muhtarlık, köklü bir sistemdir.
Kıymetli Muhtarlarımız, vatandaşlarımızla iç içe olmaları, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaları nedeni ile onların sıkıntılarını problemlerini en iyi bilenlerdir. Bu nedenle Muhtarlıklar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır.
Bizlerde, ilgili kurum müdürlerimizle birlikte ilçe, belde köy ve mahallerimizde muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek sorunları birinci ağızdan dinleme fırsatı buluyoruz.
Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler.
Bu vesileyle; çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olduklarına inandığım muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder