26 Ekim 2017 Perşembe

KAMU TAŞERONLARINDAN GÜRER’E ZİYARET

Kamuda Çalışan Taşeron işçilerin platform üyeleri ve 35 İldeki temsilcileri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i makamında ziyaret ederek desteğinden dolayı teşekkür ettiler.
Kamu Çalışanlar platformu Başkanı Halit Önük Kamuda çalışan taşeron işçilere verilen kadro sözünün karşılığı olarak “Memur işini yapanlar memur kadrolarına, İşçilik işi yapanların işçi kadrolarını geçişi sağlanmalıdır. İmtiyazlı şirket modeline ve özel sözleşmeli personel statüsüne kesinlikle karşıyız. Bu zamana kadar şirket taşeronu olduk, bundan sonra devlet taşeronu olmak istemiyoruz. Taşeron işçileri kadroya alırken belediyeler, İl Özel İdareleri ve personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihaleler kapsamında çalışan işçilerde bu kapsama dahil edilmelidir. Türkiye genelinde SGK da çalışmakta olan taşeron işçilerden yıl sonunda sözleşmesi yenilenecek olanların çıkışı yönünde de duyumlar almaktayız. Bu yola girilmemesini ve söylenti olarak kalmasını diliyoruz” dedi. Başkan Önük CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e taşeronalara verdiği destek için teşekkür etti.

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Fethi Gürer Taşeron temsilcilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 19 yaşında iş yaşamına İşçi ve Sendika Şube Başkanı olarak başladığını anımsatan Gürer: “Biz işçiliğin ne olduğunu bilir emeğin en yüce değer olduğuna inanırız. Sorunu olan her kesim için çaba ve çalışma içindeyiz. Taşeron çalışanları için seçim öncesi AKP Genel Başkanı ve Başbakan taşerona üç ay içinde kadro sözü verdi. Sözü verenlerin sözlerini yerine getirmelerini istiyoruz. İki yıl oldu. Oy için taşeron işçilerimizin duyguları ile oynadılar. Taşerona her bakan bir yorum kattı. Son olarak yılsonuna kadar sorun çözüm bulacak deniyor. Talep açık; eşit işi yapana eşit kadro ve ücret sağlanmalıdır. Ad değişikliği ile taşeronun aynı statüde devamı kabul edilemez. Memur işini yapanlar memur kadrolarına, işçilik yapanlar İşçi kadrolarına alınmalıdır. Milyonlarca emekçinin gözü bu düzenlemededir. Bizde bu bağlamda emekçilerin yanındayız ve onlara her zaman verdiğimiz desteği yasa meclise geldiğinde de devam ettireceğiz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder