19 Ekim 2017 Perşembe

VALİ  YILMAZ ŞİMŞEK’İN “19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ” MESAJI

Ülkemizde, Muhtarlarımıza verilen değerin bir göstergesi olarak 19.10.2015 tarih ve 2015/11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim  “Muhtarlar Günü “ilan edilmiştir.
Muhtarlık müessesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapıtaşlarından olup, vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasını sağlamakta, insanımızın daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görmektedir.
Muhtarlarımız, teşkilat yapımız içerisinde güvenlik ve asayişten başlayan, çeşitli kamu hizmetleri yapmakta, halkımızın talep, sorun ve ihtiyaçlarının yetkili makamlara iletilmesinde, kamu düzeninin sağlanmasında önemli görevler ifa etmektedirler.       
Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu  duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızı en içten duygularımla selamlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder